Kulinarne dobranocki, czyli krótkie książeczki o gotowaniu, jedzeniu, smakowaniu
Temat jedzenia, gotowania, pochodzenia składników, z których przyrządzamy dania jest u nas obecny nieustannie. Czasem również dobranocne poczytajki są w tematach okołokulinarnych. Czy można znaleźć krótkie książki o gotowaniu dla dzieci do poduszki? Ano można. Poszczególne pozycje prezentowane w zestawieniu doczekają się też swoich krótkich recenzji. W pierwszej kolejności należy się spodziewać kilku słów o książeczce „Szczurek Rysio i smak uważności”, jest to dość nowa seria i nie tak oczywista książka kulinarna.

Książki z serii Mądra Mysz – dwie książeczki o przygodach Zuzi:
Zuzia uczy się piec oraz Zuzia piecze pizzę, Schneider Liane
– trzy o zawodach:
Mam przyjaciela pszczelarza, Mam przyjaciela kucharza, Mam przyjaciela piekarza, Butschkow Ralf
Kicia Kocia gotuje, Anita Głowińska
Szczurek Rysio i smak uważności, Agnieszka Pawłowska, ilustracje Kinga Kałużna
Zostaw odpowiedź