Jeśli chodzi o książeczkę do uzupełniania dla dziecka w tematach okołokulinarnych to Wytwórnik kulinarny nie ma sobie równych. Aż się dziwię, że jej jeszcze nie opisywałam, a jedynie pojedyncze zdjęcia się pojawiały z jej udziałem na FB. Autorzy tego cuda to para – pani rysuje a pan gotuje – Katarzyna Bogucka i Szymon Tomiło. Razem stworzyli artystyczno – książkowo – kulinarny projekt.

wytwórnik kulinarny

Nie jest to nowość, ale uważam, że trzeba mocno i długo promować coś, co jest udane. Żyjemy teraz w takich czasach „nowości”, że co chwilę w każdej dziedzinie życia promowane są nowinki, a konsument ma je chwytać i być na bieżąco. A ja bym chciała, żeby ta książeczka była długo na rynku i aby dzieci, które dopiero do niej dorastają miały szansę się w nią zaopatrzyć. To mogłyby być obowiązkowe ćwiczenie dla dzieci podczas edukacji wczesnoszkolnej. Skoro nie ma edukacji kulinarnej w szkole, to chociaż namiastka by była w postaci Wytwórnika. Książka otwiera głowę, pobudza wyobraźnię, uczy, ale nie nudzi. Ciężko jest się tu do czegoś przyczepić. Najfajniej będzie przemawiała chyba do dzieci od 6 roku życia. Czy jest jakaś górna granica wiekowa? Ja mam dużo więcej lat i też z chęcią się bawię w takie kreatywne „uzupełnianie”. Daje bardzo dużo swobody małemu smakoszowi, nie narzuca i nie wciska nachalnie jakiś odpowiedzi. Każda strona jest niespodzianką.

Oprócz tytułu Wytwórnik kulinarny, nakładem wydawnictwa Wytwórnia uakazały się też:

„Wytwórnik domowy” Agaty Królak

„Wytwórnik górą!” Madaleny Matoso

„Wytwórnik ekologiczny” Baobaby Studio

Na stronie wydawnictwa cała czwórka jest teraz do kupienia w promocyjnej cenie.

wytwórnik kulinarny 02 wytwórnik kulinarny 03 wytwórnik kulinarny 04

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany