Mamy alergików wiedzą, że często na początku nowej przygody z kuchnią pojawia się pytanie – wewnętrzne i od dziecięcia, jak dalej żyć? Później, to już tylko z górki. Skrzat gotuje bez laktozy, jest jedną z kulinarnych książek, która jest właśnie tym ciągiem dalszym, tym szczęśliwym happy endem. Tym, co to już jest tylko wspomnieniem,  jak to z niewyobrażalnie trudnej zmiany przechodzimy w nowe, lepsze, ciekawsze, bardziej inspirujące. Teraz gotowanie dla alergików to już nie jest problem, gdyż internet huczy od przepisów „bez” czegoś. Chociaż dla osób, które za flagową cechę kulinarnego wychowania dzieci stawiają sobie różnorodność, nadal może być to trudne.

Książka Skrzat gotuje bez laktozy we wstępie przedstawia nam historię dziewczynki, która dowiaduje się, że jej organizm nie toleruje laktozy. Cały świat wydaje się w jednej chwili bez kolorów, ale …nie na długo. Skrzat i jego przepisy znajdują na to rozwiązanie.

Przepisy są ciekawe i do ogarnięcia przez dzieciaki. Przejrzyście i fajnie napisane, proste, trafne receptury.Skrzat gotuje bez laktozy

Tytuł: Skrzat gotuje bez laktozy

Seria: Klub Kucharzy Wyjątkowych

Autor: Barszcz Barbara, Barszcz Marta

Wydawca: Wydawnictwo Skrzat

Rok Wydania: 2014

Stron:136

 

Skrzat gotuje bez laktozy, czyli radzimy sobie bez mleka
Pomysł70%
Estetyka82%
Przepisy93%
82%Punktacja
Ocena czytelników: (0 Głosy)
0%

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany